Internet marketing

Kako i zašto koristiti Facebook Pixel u marketingu

facebook pixel u internet marketingu

Što je to Facebook Pixel

Facebook Pixel je komad koda koji se implementira u web stranicu i pomaže u mjerenju, optimiziranju i kreiranju publike za buduće internet marketing kampanje.

Facebook Pixel koristi se da bi postavili cookie koji će pratiti posjetitelje na vašoj web stranici tako da im možete pristupiti kasnije - tzv. retargeting.

 

 

Kako Facebook Pixel radi

Zamislite da netko klikne na vaš oglas, dođe na vašu web stranicu i kupi određeni proizvod. Pomoću Facebook Pixela on će biti zabilježen i moći ćete mu ponovo prikazati oglas da bi za mjesec dana ponovo obavio kupovinu baš kod vas.

Ovo je samo jedan primjer, publiku možete i segmentirati ovisno o akcijama koje su poduzeli tijekom posjete vaših web stranica i na taj način im možete "staviti pod nos" baš ono što žele i što ih zanima. Zamislite koliko takav remarketing povećava vjerojatnost za kupnju!

 

 

Prednosti korištenja Facebook Pixela

1. Praćenje konverzija
Facebook Pixel omogućava vam da vidite interakcije posjetitelja s vašom web stranicom

2. Remarketing
Podaci koje prikupite pomoću Pixela koriste vam da prikažete usko ciljane oglase točno određenoj skupini zainteresiranih posjetitelja.

3. Kreirajte sličnu publiku (lookalike audience)
Na Facebooku možete koristiti podatke o posetiteljima koje ste prikupili da bi kreirali sličnu publiku. Facebook će u istu "ubaciti" ljude koji lajkaju slične stranice, imaju ista demografska obilježja i zanimanja kao oni koji su već posjetili vaš web i obavili kupnju (ili neku drugu akciju).

4. Izradite efektivne oglase
Koristeći Facebook Pixel vaši oglasi će imati bolje rezultate i mnogo veći ROI. Prikazivat ćete ih baš onoj publici za koju je gotovo sigurno da ju vaše usluge zanimaju.

 

 

Kako napraviti Facebook Pixel

Možete ga izraditi u Ads Manageru:

  • Facebook Business Manager > Ads Manager > All Tools > Pixels
  • kliknite na "Create a Pixel"
  • nazovite vaš pixel da znate na što se odnosi
  • kliknite na "Install Pixel Now"
  • kopirajte kôd i zalijepite ga na vašu web stranicu ili u template da bi ga automatski koristili na cijeloj stranici
  • ako želite pratiti različite akcije na određenim web stranicama dodajte "events" za tu stranicu. "Event" kôd omogućava praćenje određenih akcija i njihovo segmentiranje u kreiranju publike

 

Korisni linkovi:

 

 

Želite početi s remarketingom koji daje rezultate?

Kontaktirajte nas