Internet marketing

Vaša web stranica više nema smisla – ako nije responzivna

responzivne web stranice

Znamo, već smo dosadni, u svakom drugom članku spominjemo responzivnost web stranica, ali mi želimo biti dosadni dok ne shvatite da 50 i više posto ljudi pregledava web stranice putem mobilnih uređaja.

 

 

Što je to responzivna web stranica

Responzivna web stranica ili responzivni dizajn je onaj koji se trenutno prilagođava veličini ekrana na kojoj se pregledava (monitor, laptop, tablet, monitor). Ako stranicu browsera na kojoj je ovaj članak koji trenutno čitate "rastegnete" preko cijelog ekrana ili ju skupite samo na dio ona će svejedno biti čitljiva, tj. sadržaj će se "presložiti".

Responzivnost se ne odnosi na jedan web za mobilni prikaz, a drugi za monitore već na istu kombinaciju html-a i css-a koja "zna" kako se ponašati u različitim slučajevima.

responzivna web stranica

 

Zašto vam treba novi, responzivni dizajn

Vaš web je nekada odlično izgledao na monitorima, ali danas više niti na njima ne izgleda dobro, a kamoli na mobitelima, gdje će posjetitelji prije otići s weba nego što izgube oči povećavajući i smanjivajući ručno stranicu da bi došli do informacije.

 

Google i SEO

To je bio tek prvi razlog, a drugi, jednako bitan  je Google. Vaša stranica, ako slučajno još uvijek ima dobar ranking, počet će padati i padati sve dok ne ode u one nikad posjećene webove poslije 3. stranice Googlea. 🙂
Google obožava responzivnost. Već nekoliko godina ima i web stranicu na kojoj možete provjeriti je li vaš web responzivan.

 

Korisničko iskustvo

Nebitno koji uređaj vaš posjetitelj koristi vi mu uvijek pružate najbolje moguće iskustvo. Ako pogledamo Google Analytics podatke, stranice webpoint.com.hr 52% posjetitelja pregledava putem mobilnih telefona i tableta naspram 48% onih koji koriste desktop računala. Podaci su slični i za ostale web stranice u Hrvatskoj. Znate koliko će vas posjetitelja kontaktirati ako se muče da bi uopće pronašli neke kontakt podatke na vašoj stranici? Trebate li još koji razlog???

 

Više konverzija

Google je objavio podatak da se nakon redizajna web stranica (jednog hosting providera iz GB) u responzivne posjećenost povećala 2 puta, a prodaja 10 puta putem mobitela i tableta. Vrijeme do konverzije kraće je za 40%. Zamislite koliko je to €€€€ u pitanju! 🙂

 

 

 

Što još čekate? Želite izraditi responzivne web stranice?