Internet marketing

U 2017. morat ćete zaštititi vaše web stranice SSL certifikatom

zastita web stranica ssl certifikat

U 2017. morat ćete zaštititi vaše web stranice SSL certifikatom

 

U želji da internet učini sigurnijim za sve korisnike Google je odlučio da će u novoj verziji Chrome preglednika prikazivati stroža upozorenja posjetiteljima web stranica koje nemaju sigurnosni SSL/TLS certifikat (https stranice).

Još u Cromeu 53, Google je promijenio "trust indikator" u zaokruženo slovo "i" za web stranice koje nemaju certifikat (vidi sliku s usporedbom). Sada su pak najavili da će imati novu poruku upozorenja za sve web stranice na kojima posjetitelji mogu unositi osobne podatke (npr. logirati se) ili na kojima mogu obavljati kupnju.

U siječnju 2017. izaći će Chrome 56 i "Not secure" poruka bit će prikazana na svim web stranicama koje sadrže polje za upis lozinke ili polja za unos bankovnih kartica (kupovinu), a nisu zaštićene SSL certifikatom.

 

web stranice bez ssl certifikata

 

Iz Googlea kažu kako će ovakvo upozorenje pomoći korisnicima da na lak način saznaju je li neki web siguran, tj. ima li protokol koji štiti njihove podatke kada ih upišu i pošalju.
Međutim, Google ne planira ovdje stati. U jednom od sljedećih verzija Chromea više se neće prikazivati samo zaokruženo slovo "i" već crveni trokut upozorenja zajedno s natpisom "Not secure".

Što će posjetitelj stranice pomisliti kada vidi ovaj znak? Mislite da će ostaviti svoje podatke ili obaviti kupovinu?

 

upozorenje-ssl-certifikat-web-stranice

 

Osim što će ovakav znak rezultirati nepovjerenjem kod posjetitelja, "nezaštićene" web stranice imat će problema i kod rangiranja na Googleu. Naime, već se duže vrijeme nagađa kako će Google bolje rangirati web stranice sa SLL certifikatom, a sada je to praktički i potvrđeno.

U Googleovom članku pročitajte više, a ako želite "instalirati" SSL na vaše WordPress web stranice kontaktirajte nas u formi ispod.

 

 

Želite zaštititi svoju web stranicu?