Internet marketing

Najboljih 5 alata za email marketing

email marketing alati

Koristite li već email marketing? Tražite alat kojim bi efektivnije upravljali email kampanjama? Korištenje dobrog servisa za email marketing može imati velik utjecaj na uspješnost vaših marketinških kampanja. U ovom članku predstavit ćemo vam 5 najboljih email marketing servisa za male tvrtke.

 

 

#1 MailChimp

Mailchimp je definitivno jedan od najpopularnijih alata za izradu email kampanja. Nude vrlo intuitivno sučelje i odlične alate za dizajn mailova, analizu kampanja ili prikupljanje novih pretplatnika na newsletter.

MailChimp je vrlo lako integrirati u razne CMS sustave u kojima se danas najčešće izrađuju web stranice: WordPress, Magneto, Shopify i ostale. Najbolja stvar kod MailChimpa je što početnicima nudi besplatno korištenje sve dok email lista ne prelazi 2000 pretplatnika.
Plaćena "verzija" počinje već od 10$ mjesečno.

 

 

#2 Constant Contact

Constant Contact je jedan od najvećih i najbrže rastućih email marketing servisa. Sučelje mu je vrlo jednstavno i svaki početnik će ga lako koristiti. Vrlo lako ćete upravljati svojim email listama, kontaktima, predlošcima za izradu mailova, itd.

Na Constant Contactu svaki korisnik dobiva mogućnost praćenja i analiziranja email kampanja, alate za shareanje mailova na društvenim mrežama i prostor do 1GB za pohranu fotografija i fileova. Customer support im je vrlo dobar s podrškom putem chata uživo, emaila i support foruma.

Moguće je pohađati online treninge kojima ćete brzo naučiti osnove i početi raditi kampanje kao profesionalac (tako barem oni kažu 🙂 ).

Constant Contact nudi 60 dana besplatnog probnog perioda, a nakon toga cijena za korištenje servisa kreće od 20$ mjesečno.

 

 

#3 GetResponse

GetResponse se također nalazi među popularnijim email marketing servisima. Jedan od najjednostavnijih je za korištenje i pojednostavljuje korištenje email marketinga za male tvrtke i potpune početnike.

U paketu ćete dobiti odlične alate za automatizaciju s kojima možete pokrenuti "pametne" automatizirane kampanje. Sustav ima tzv. drag and drop builder kojim možete kreirati kampanje, segmentirati kontakte i slati sadržajte specifičnim grupama prijavljenih korisnika.

S GetResponseom lako ćete izraditi responzivne forme za prijavu, landing stranice, A/B testove i pratiti rezultate kampanja.
Cijena počinje od 15$ mjesečno, a nude i 30 dana probnog perioda.

 

 

#4 Campaign Monitor

Ovaj servis ima odličan drag and drop email builder s već izrađenim predlošcima koje možete "učitati" i mijenjati kako vam odgovara. Osim toga, drag and drop builder se u Campaing Monitoru koristi i za kreiranje različitih kampanja za različite grupe kontakata, bazirano na njihovom "ponašanju", tj. klikovima, otvaranjima mailova i slično.

Svaki email može se personalizirati koristeći podatke o kontaktima. Takav način kreiranja mailova rezultirat će većim brojem otvaranja, klikova, a na kraju i upita.

Mjesečna cijena kreće od 9$.

 

 

#5 ActiveCampaign

Alat ActiveCampaign kombinira email marketing i automatizaciju s CRM sustavom i prodajom. Sadrži sve potrebne alate kako bi kreirali što "inteligentnije" marketinške kampanje.

Kao i kod ostalih alata, i ovdje možete računati na intuitivan email editor, kao i na brojne predloške koje možete koristiti u izradi vaših kampanja. Također vam omogućava i da segmentirate kontake s obzirom na njihove poduzete akcije, lokaciju i "ponašanje". ActiveCampaign može i skupiti dodatne podatke o vašim kontaktima koristeći samo email adresu.

Ovaj servis lako se integrira u različite CMS-ove kao što su WordPress ili Shopify. Minimalna cijena za korištenje AC je 9$ mjesečno.

 

Nadamo se da smo vam barem malo pomogli u izboru alata za email marketing. Svaki od ovih 5 alata je vrlo dobar i zadovoljit će potrebe početnika, a tek napredni korisnici otkrit će njihove prednosti i nedostatke.

 

 

Želite da vam vodimo email marketing? Dogovorite sastanak