Internet marketing

7 najboljih digital marketing blogova koje morate pratiti

digital marketing blog

7 najboljih digital marketing blogova koje morate pratiti

U svijetu marketinga, a pogotovo digitalnog, uvijek morate biti in. Iznimno je bitno da barem jednom tjedno prolistate (ili proklikate) portale s friškim informacijama i savjetima.

Jedan od jednostavnijih načina je da nađete Facebook ili Twitter stranice od niže spomenutih portala i namjestite da vam se njihove objave prikazuju prve na vašoj omiljenoj društvenoj mreži. Možete se prijaviti i na njihove newslettere, a ako vam se ne da možete i na WebPointov, na kojem sve informacije dobivate na hrvatskom jeziku. 🙂

Pa krenimo...

 

 

1. Moz Blog

The Moz Blog je nedvojbeno jedan od najboljih izvora ako želite biti u toku s vijestima iz digitalnog marketinga, a pogotovo SEO-a. Svaki dobar stručnjak iz područja digitalnog marketinga zna koji je značaj SEO-a, ali i kako se često mijenjaju "pravila" po kojima Google (i ovi ostali, potpuno nebitni pretraživači) rangiraju web stranice.

Moz blog je vrlo dobar izvor "how-to" videa i kratkih tutoriala pomoću kojih možete naučiti mnogo iz područja SEO-a.

 

 

2. Content Marketing Institute

Kao što i sam naziv stranice govori Content Marketing Institute obrađuje teme upravo iz tog područja digitalnog marketinga. Ovdje ćete dobiti najbolje savjete o tome kako stvaranje kvalitetnog sadržaja može uzdignuti vaš brand na višu razinu.

Saznajte sve od trendova iz ove grane marketinga do najboljih iskustava iz prakse. Praćenje ovog bloga pomoći će vam i u kreiranju najbolje strategije za vašu tvrtku i otkriti ulogu content marketinga u cijelom digitalnom marketingu.

 

 

3. Marketing Land

Blog na ovim stranicama za razliku od prva 2 spomenuta pokriva šire tematsko područje. Tako ćete ovdje pronaći članke o:

  • marketingu na društvenim mrežama,
  • SEO-u,
  • marketingu na tražilicama,
  • email marketingu,
  • display marketingu,
  • ...

 

 

4. Kissmetrics

Kissmetrics blog nudi najnovije informacije o analizi i testiranju te marketingu temeljenom na konkretnim, mjerljivim podacima. Tim eksperata iz Kissmetricsa konstantno prati i analizira statistike i trendove da bi mogao kreirati izvještaje iz kojih se mogu iščitati rezultati online marketinga nekog branda.

Glavna prednost ovog bloga u odnosu na ostale koji se bave sličnim temama je baš taj što su sve njihove teme poduprijete konkretnim brojkama i statistikama iz kojih se mogu "izvući" kvalitetni savjeti i zaključci.

 

 

5. Social Media Examiner

Social media examiner specijaliziran je za društvene mreže uključujući: Facebook, Twitter, YouTube, Pinterest, Instagram i ostale. Ovdje ćete pronaći mnoge savjete o tome kako kreirati strategiju vašeg nastupa na svakoj od ovih društvenih mreža.

Često se mnogu pronaći i case study slučajevi koji su posebno korisni za planiranje i izradu kalendara za objavu sadržaja.

 

 

6. HubSpot Marketing Blog

HubSpot ne samo da vam nudi aktualne i bitne informacije iz svijeta digitalnog marketinga, već ima i jedan od najboljih marketing automation softvera u ovoj industriji.

HubSpotov CRM softver je jedan od najbolje ocijenjenih za namjenu u digitalnom marketingu.

 

 

7. WordStream

WordStream najčešće obrađuje teme iz područja PPC oglašavanja: Google AdWords i Facebook oglašavanje, ali obuhvaća i ostale grane.

Njihovim člancima možete vjerovati kada je riječ o "How-to" metodama, ali i o aktualnim statistikama u digitalnom marketingu.

Ako pak želite pratiti najbolje novosti i savjete iz svijeta digitalnog marketinga i web dizajna na hrvatskom jeziku tada se prijavite na WebPointov newsletter. 🙂

 

 

Želite da mi radimo vaš digitalni marketing?