Internet marketing

10 razloga zašto svoje online poslovanje prebaciti na WordPress

10-razloga-zasto-svoje-online-poslovanje-prebaciti-na-wordpress

10 razloga zašto svoje online poslovanje prebaciti na WordPress

 

Prva stvar s kojom bi vas htjeli upoznati kada pričamo o wordpressu jest da je to najveća content marketing platforma na svijetu. Što bi to značilo “najveća”? WordPress koristi 59,2% svih web stranica za čiji CMS (sustav za upravljanje sadržajem web stranica) znamo. To je 26,6% svih web stranica na svijetu. Drugim riječima, svaki 4. web u svijetu je izrađen u WordPressu (preko 80 milijuna) koji svake sekunde objavljuju nekakvu vrstu sadržaja za svoje korisnike.

Zašto je WordPress toliko popularan? Zašto ga ljudi toliko često prozivaju? Saznajmo!

 

 

#1 WordPress je besplatan

Bez obzira jeste li bloger ili se vaše poslovanje odvija isključivao online (npr. putem webshopa), WordPress je svima dostupan softver, besplatan za korištenje i uređivanje. To bi značilo da se ne trebate brinuti niti voditi računa o troškovima čak ni ako vaše web stranice postanu popularnije nego što se to očekivalo. WordPress je bio i ostat će (barem koliko mi za sada znamo) besplatan softver.

S obzirom na njegovu široku primjenu i popularnost, gotovo svi hostinzi podržavaju njegovu instalaciju u samo nekoliko jednostavnih koraka (koje također možete pronaći na internetu), a prije samog korištenja online, najprije ga možete isprobati i na localhostu, svom osobnom računalu.

 

 

#2 Kreirajte web kakav ste oduvijek htjeli imati

WordPress je mnogo više od (samo) platforme koja vam omogućuje uređivanje sadržaja i objavljivanje materijala.
Kada je riječ o mogućnostima i fleksibilnosti softvera te raznolikostima koje na pruža jedan CMS, WordPress je zasigurno u samome vrhu. A kada kažemo raznolikost, onda mislimo na RAAAZZNOOOOLIKOST!

Želite li pisati blog, dijeliti sadržaj, prodavati proizvode putem webshopa, objavljivati i promovirati audio ili video uratke, upoznati klijente s uslugama koje nudite, kreirati portfolio stranicu sa svojim fotografijama/slikama, portal s novostima, itd. Sve to i još mnogo više možete postići koristeći raznoliki broj tema i pluginova koji vam pružaju funkcionalnost i modifikacije svakog tipa kako bi postigli ono što želite i, još važnije, ono što vam treba.

Povrh toga, WordPress je i open source. To znači da možete izmijeniti ili poboljšati izvorni kod i kreirati baš onakve web stranice kakve u potpunosti odgovaraju vašim potrebama i željama. Da bi stvar bila još lakša, ogromne količine edukacijskih materijala su dostupni javnosti kako bi i sami mogli naučiti i pronaći sve što vam je potrebno.

 

 

#3 WordPress je 99 % prilagođen za optimizaciju pri pretraživanju na Googleu

Što to znači?
Google (i ostale web tražilice) rangiraju web stranice prema različitim parametrima (s kojima vas nećemo sada zamarati). Što više tih parametara zadovoljava vaša web stranica, ista će biti bolje rangirana pri rezultatima pretraživanja.

Ono što ovdje želimo istaknuti jest da WordPress zadovoljava sve kriterije koje bi jedan CMS trebao ispunjavati. Kako bi ovu važnu komponentu učinili još boljom, na raspolaganju su vam i dodaci (pluginovi) koji će poboljšati vidljivost i pozicioniranje vaše web stranice.

Ako vas zanima važnost pozicioniranja web stranica i SEO-a, pročitajte 6 fenomenalnih razloga zašto vaše poslovanje treba SEO.

 

 

#4 WordPress je jednostavan za korištenje

Kada je riječ o jednostavnosti, WordPress je bez konkurencije. Zaboravite na one platforme koje su mogli razumjeti samo iskusni poznavaoci koda i programeri. Da nas ne bi krivo shvatili, WordPress nećete savladati u “2, 3 dana” i biti spremni za izradu web stranica “po vašoj mjeri”. Ono što želimo reći jest da je uređivanje i objavljivanje sadržaja jednostavnije nego ikada prije. Uz kratku edukaciju, da li od strane administratora ili pomoću razno raznih video turtoriala, možete i sami uređivati svoje novosti i biti “sam svoj šef”, bez zivkanja vašeg dizajnera jer treba povećati naslov vašeg novog članka.
Također možete i uređivati neke osnovne postavke kako bi web bio što bliži vašim željama, ovisno o tome koliko vam dozvoljava sama tema koju ste odabrali za korištenje.

 

 

#5 Velika zajednica koja pomaže u rješavanju problema

WordPress posjeduje masivne zajednice aktivnih korisnika, dizajnera, programera, kako diljem svijeta tako i kod nas u Hrvatskoj. Organiziraju druženja, radionice, razno razna okupljanja, a za one koji i nisu baš od volje za “obilaženjem okolo” postoje forumi (službeni i ne službeni) koji sadrže na milijune upita i rješenja za različite tipove problema na koje možete postavljati pitanja bez oklijevanja, a na koje ćete dobiti 100% ispravan odgovor.

 

 

#6 Sigurnost

WordPress posjeduje visoki stupanj sigurnosti, bez obzira na to što je gotovo 30% svih web stranica temeljeno na njemu, tj. što hakeri konstantno pokušavaju pronaći “rupe” i pristupiti vašem sadržaju.
No za to ne trebate brinuti. Redoviti backup i ažuriranje sustava pružaju snažnu zaštitu vaših WordPress stranica.

 

 

#7 Responzivnost

Kreatori WordPressa su od samoga početka bili svjesni da niti nema smisla izrađivati web stranice koje nisu prilagodljive na mobitelima. Dovoljno govori podatak da je prošle godine broj korisnika mobitela nadmašio broj korisnika računala. Drugim riječima, veći je broj klijenata koji će pristupiti vašoj web stranici putem mobitela, nego putem računala. Responzivnost (prilagodljivost stranica uređajima/ekranima svih veličina) je postala temelj izrade web stranica stoga nema ni smisla kreirati nove ne uzimajući ovaj element u obzir.

 

 

#8 WordPress podržava multimedijske sadržaje

WordPress podržavana raznolike multimedijske sadržaje kao što su fotografije, audio i video sadržaji. Iste možete integrirati gotovo bilo gdje na vašoj web stranici skoro jednim klikom miša. Zašto o ovome pišemo? Zato što se korisnici/klijenti/posjetitelji vaših web stranica “vežu” za vaše multimedijske sadržaje vrlo brzo. To je prvo što im “zapne” za oko i ono što im često ostane u sjećanju nakon što odu s vaše web stranice.

 

 

#9. Povezanost WordPressa i ostalih aplikacija/kanala

WordPress ima puno ugrađenih funkcionalnosti, a iste se mogu uvelike povećati instaliranjem različitih pluginova (dodataka) koji će integrirati nove funkcije u vaš web. Baš zbog tih mogućnosti možete ga na jednostavan način povezati sa svojim mailovima ili društvenim mrežama kao što su Facebook, Twitter, LinkedIn itd. i to na način da se ne trebate svaki put prijavljivati na vaš Facebook račun, urediti post i zasebno ga objaviti. WordPress će to za vas učiniti automatski.

 

 

#10 WordPress postaje eksponencijalno bolji

Ovaj trenutno najjači i najpopularniji CMS konstantno napreduje i razvija se iz dana u dan. Poboljšava se korisničko sučelje, njegove značajke, osmišljavaju se novi pluginovi koji nam omogućuju jednostavnije korištenje i dodatne mogućnosti (funkcionalnosti), optimiziraju se SEO značajke, poboljšava i nadograđuje nadzorna ploča itd. Drugim riječima, sa svakom novom verzijom on je kvalitetniji i bolji.

 

Ako ste čitajući naš članak prepoznali vrijednost i moć WordPressa kao “NO. 1” platforme na kojem možete temeljiti vaše online poslovanje, kontaktirajte nas i kreirajmo zajedno vaš novi web uz sve prednosti i mogućnosti koje nam nudi najjača i najpopularnija CMS platforma današnjice - WordPress!